Foto: Shutterstock

Par mudināšanu nepilngadīgai meitenei sūtīt vietnē "Whatsapp" intīma rakstura fotogrāfijas, kriminālvajāšanas uzsākšanai nodots kriminālprocess pret kādu vīrieti par pavešanu netiklībā, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policija (VP).

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 162. panta pirmās daļas, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Kā informē VP, šā gada 30. novembrī likumsargi iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros Bauskā aizturēja 1995. gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 16 gadus nesasniegušas meitenes pavešanu netiklībā.

Kā tika noskaidrots pirmstiesas izmeklēšanā, minētais vīrietis kādā no sociālajām vietnēm iepazinies ar 16 gadus nesasniegušu meiteni, ieguvis viņas uzticību un lietotnes "Whatsapp" sarakstē mudinājis sūtīt intīma rakstura fotogrāfijas.

Šobrīd vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Policija piebilst, ka viņš iepriekš nav sodīts par dzimumnoziegumiem.

Trešdien, 1. decembrī, kriminālprocess nosūtīts Austrumzemgales prokuratūrai ar ierosinājumu kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Policija rosina vecākus bez nosodījumiem un pārmetumiem pārrunāt ar saviem bērniem jautājumus par drošību un iespējamiem noziegumiem internetā, uzsverot, ka nedrīkst uzticēties internetā iepazītiem cilvēkiem un sūtīt personīgu informāciju, fotogrāfijas un video.

Tāpat arī jāpievērš uzmanība, ja izmainās bērna uzvedība, piemēram, bērni kļūst piesardzīgi, nomākti un izvairās no sociālo vietņu lietošanas.

Aizdomās par noziedzīga nozieguma izdarīšanu nekavējoties ir jāinformē policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!