Drošības policija pirmdien aizturējusi divus lidostas "Rīga" policijas nodaļas darbiniekus, kurus tur aizdomās par 200 eiro un 200 ASV dolāru pieprasīšanu no kāda robežpārkāpēja, informēja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš.
Šmitiņš pastāstīja, ka lidostas robežsargi par kādu pārkāpumu, kuru viņš nevēlējās precizēt, aizturējuši kādu personu, kuru nodevuši policijas darbiniekiem. Tie savukārt no aizturētā pieprasījuši 200 eiro, bet vēlāk likuši pārskaitīt uz bankas kontu vēl 200 ASV dolārus.

Šmitiņš stāstīja, ka lidostas policijas dežuranta palīgs, kurš pieprasījis naudu, pirmdien nemaz neesot pildījis dienesta pienākumus. Drošības policija ierosinājusi krimināllietu par kukuļa piesavināšanos, ko valsts amatpersona saņēmusi nodošanai citai valsts amatpersonai. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem. Šmitiņš pastāstīja, ka viens no policistiem pagaidām aizturēts uz trijām diennaktīm, savukārt otram piemērota policijas uzraudzība.

Jau vēstīts, ka Latgales priekšpilsētas prokuratūra pērn augusta beigās par 200 latu kukuļa izspiešanu apsūdzēja lidostas "Rīga" policijas nodaļas izziņas inspektoru. DP policistu aizturēja lidostā "Rīga". Viņš kukuli 2000 latu apjomā pieprasīja no kāda uzņēmēja par lietvedībā esošu krimināllietu. Uzņēmējs naudas nodošanas brīdī policistam samaksāja tikai vienu desmito daļu summas - 200 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!