Foto: Shutterstock
Tiesa par vainīgu atzinusi vienu personu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu Iecavas novadā un sodījusi ar reālu brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar Bauskas rajona prokuratūras prokurores uzturēto apsūdzību, persona 2016. gada februārī maršrutā Bauska – Rīga ar automašīnu pārvietojusi gandrīz 300 litrus etilspirta.

Iecavas novadā vīrietis aizturēts, un Valsts policijas darbinieki nelikumīgos alkoholiskos dzērienus izņēmuši.

Ģenerālprokuratūrā norāda, ka izņemtie alkoholiskie dzērieni ir lielā apmērā. Ar savām darbībām apsūdzētais nodarīja Latvijas valstij mantisku kaitējumu 3826 eiro, kas ir nenomaksātā akcīzes nodokļa summa.

Zemgales rajona tiesa viņu atzinusi par vainīgu pēc Krimināllikuma 221.2 panta 3. daļas un sodījusi ar brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem. Vīrietis apcietināts uzreiz tiesas zālē.

Prokuratūrā norāda, ka sods ir tik bargs, jo persona jau iepriekš bijusi sodīta par tādu pašu noziedzīgu nodarījumu ar nelikumīgiem alkoholiskajiem dzērieniem un nodarījumu, par ko bija sēdusies uz apsūdzēto sola, izdarījusi nedzēstas sodāmības laikā.

Spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!