Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, 16.janvārī, Rīgas Ķengaraga iecirkņa darbinieki saņēma informāciju, ka bezpajumtnieki nogalinājuši kādu vīrieti un paslēpuši viņa līķi pamestā ēkā Maskavas ielā, kur paši mitinās. Svētdien, 18,janvārī, divi aizturētie vīrieši tika apcietināti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pārbaudot saņemto informāciju, policisti ēkā atrada 1979.gadā dzimuša vīrieša līķi. Jau pēc pāris stundām policisti aizturēja arī iespējamās vainīgās personas – četrus vīriešus.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka 10.janvārī četri bezpajumtnieki kopā ar kādu vīrieti lietojuši alkoholiskos dzērienus kādā pamestā ēkā Maskavas ielā. Cietušais kādu no bezpajumtniekiem apsaukājis, tādēļ viņu starpā izcēlies konflikts.

Konfliktā 1974.gadā dzimušais vīrietis uzbrucis cietušajam un viņu nožņaudzis ar siksnu. Pēcāk kopā ar 1977.gadā dzimušo vīrieti tajā pašā ēkā viņš paslēpis nogalinātā vīrieša mirstīgās atliekas.

1974.gadā un 1977.gadā dzimušie vīrieši atzina savu vainu noziegumā, savukārt pārējo divu vīriešu saistība ar notikušo vēl tiek skaidrota.
Aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā.

Policija pret aizturētajiem sākusi kriminālprocesu par slepkavību grupā. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu, brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!