Foto: Shutterstock
Par izvarošanas mēģinājumu un izvarošanu kādam vīrietim Rīgas pilsētas tiesa 4. oktobrī piesprieda deviņu gadu cietumsodu, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Jau vēstīts, ka šī gada 17. martā Valsts policijā (VP) vērsās divas sievietes, kuras ziņoja par izvarošanu Čiekurkalna rajonā, kā arī izvarošanas mēģinājumu Brasas rajonā.

Reaģējot uz šiem ziņojumiem, VP uzsāka izmeklēšanu, kuras rezultātā tika aizturēts 1989. gadā dzimis vīrietis.

17. martā ap pulksten 19 Rīgas Brasas rajonā kādai sievietei uz ielas piegājis klāt kāds vīrietis, kurš pēkšņi uzbruka un mēģināja sievieti izvarot.

Vīrietis sievieti bija nogāzis zemē, taču sieviete pretojās un viņai izdevās izrauties, pēc kā aizbēgt no varmākas.

Cietusī sieviete tajā pašā dienā vērsās policijā un tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta pirmās daļas un 15. panta ceturtās daļas, proti, par izvarošanas mēģinājumu.

Tās pašas dienas vakarā pēc pulksten 20 Čiekurkalna rajonā vīrietis atkārtoti uzbruka citai sievietei. Izvarošanas uzbrukums tika veikts, pielietojot fizisku spēku, atklātā un publiskā vietā, kur apkārt nebija cilvēku.

Kā norāda prokuratūra, vīrieša identitāte tika noskaidrota nedēļu vēlāk, un policija vīrieti aizturēja.

Šī gada 12. jūlijā Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurore minēto krimināllietu nosūtīja tiesai, kura 2. septembrī taisīja notiesājošu spriedumu – atzina apsūdzēto par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem un probācijas uzraudzību uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!