Pagājušajā nedēļā Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) sadarbībā ar Rīgas rajona policijas pārvaldi (RRPP) aizdomās par vairākām automašīnu zādzībām Rīgas rajonā un Vidzemes reģionā aizturēja četrus vīriešus, informēja Valsts Policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Pērn novembrī Rīgas rajona Salaspilī no būvlaukuma tika nozagts 2005.gada izlaiduma traktors – ekskavators “JCB 3CX”, par ko uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā 31.janvārī ONAP sadarbībā ar RRPP aizdomās par šo zādzību, kā arī vairākām citām automašīnu zādzībām aizturēja četrus vīriešus – 1969.gadā dzimušu vīrieti, kurš arī iepriekš tiesāts par zādzību, 1970.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš policijas redzeslokā nonācis gan par laupīšanu, gan izspiešanu, 1965.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk tiesas priekšā stājies par zādzības izdarīšanu un 1962.gadā dzimušu vīrieti, kurš policijas redzeslokā nonācis par laupīšanas izdarīšanu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā ONAP noskaidroja, ka noziedzīgās grupas dalībnieki no 2005.gada aprīļa līdz 2006.gada janvārim izdarījuši vēl piecas automašīnu zādzības Madonā un Madonas rajonā, kā arī Rīgas rajonā.

Pērnā gada aprīlī, Madonā no kādas mājas pagalma tika nozagta automašīna “Chrysler Grand Caravan”, Dzelzavas pagastā no mājas pagalma tika nozagta “VW Multivan”, savukārt maijā no kādas mājas pagalma Madonas rajonā tika nozagta “Dodge Caravan”.

Jūnijā Madonas rajonā no mājas pagalma tika nozagta “Audi 100” un šā gada 19.janvārī, Rīgas rajona, Stopiņu pagastā tika nozagta “VW Multivan”.

Bieži vien nozagtās automašīnas cietušajiem tika atdotas par samaksu.

Par faktu uzsākts kriminālprocess par “zādzību, ja to izdarījusi organizēta grupa”, par ko Krimināllikums paredz sodu - brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem

Rīgas rajona tiesa aizturētajiem atteicās piemērot drošības līdzekli apcietinājums, kā lūdza ONAP darbinieki, un piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli – nodošanu policijas uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!