Gulbenes rajona tiesā trešdien mātei par cietsirdību un vardarbību pret astoņus gadus veco dēlu piesprieda cietumsodu uz diviem gadiem nosacīti ar divu gadu pārbaudes laiku.
Gulbenes rajona prokuratūras prokurore Ārija Bērziņa pauda, ka piespriestais sods atbilst tam, ko viņa pieprasījusi. Krimināllietu Gulbenes rajona tiesā izskatīja saīsinātā procesa kārtībā.

Bērziņa pauda, ka apsūdzētās sievietes vaina ir uzskatāma par pierādītu. Viņas ieteikums triju bērnu mātei, pie kuras ģimenē atgriezies arī vardarbību pārcietušais dēls, ir sakārtot savu veselību, lai nepieļautu līdzīgu vardarbības gadījumu atkārtošanos nervozitātes dēļ.

Jau vēstīts, ka apsūdzētā ir 1973.gadā dzimusi sieviete, triju bērnu māte. Jaunākajai atvasītei ir tikai divi gadi. Iepriekš prokurore Bērziņa paudusi, ka māte vecāko dēlu situsi sistemātiski. "Vieglie miesas bojājumi ar spīdzināšanas raksturu arī iekļaujas personas pazemošanā un vardarbībā," sacīja Bērziņa. Viņa klāstīja, ka cietušajam ir nodarītas "daudzreizējas, ilgstošas sāpes, kas pazemo cilvēku - bērnu".

Piekautais zēns pēc ārstēšanās Gulbenes slimnīcā ir atgriezies ģimenē, bet pagasttiesa tajā veic pastāvīgu kontroli. Ekspertīzē zēnam konstatēti viegli miesas bojājumi. Konstatēts, ka piekautajam bērnam bijuši tikai īslaicīgi veselības traucējumi, kas nepārsniedza sešas dienas. Māte dēlu esot situsi ar dūrēm un spārdījusi ar kājām. Pagasttiesā aģentūru BNS informēja, ka minētā sieviete jau otro reizi piekauj dēlu. Viņa to pamato ar bērna izaicinošo uzvedību. Sievietei ģimenē ir pavisam trīs bērni, bet konflikti esot tikai ar vecāko dēlu. Pagasttiesas priekšsēdētāja situāciju ģimenē skaidroja ar nesakārtotajām attiecībām - vienā mājā dzīvo sieviete ar trim bērniem, šo bērnu tēvs un viņa jaunā civilsieva ar savu bērnu. Vienīgā pelnītāja šajā saimē ir triju bērnu māte, savukārt māja pieder vīrietim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!