Kurzemes apgabaltiesā otrdien izskatītajās divās lietās par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā formā Saldus rajona Lutriņu pagastā, bērnu un ģimenes centrā "Rūķītis", apsūdzētajiem piespriests nosacīts sods, informēja Kurzemes apgabaltiesā.
Abās lietās nolasīts saīsinātais spriedums.

Vienam no notiesātajiem pusaudžiem, kura nodarījumā ir mazāk noziedzīgo epizožu, piespriesti seši mēneši brīvības atņemšanas nosacīti ar viena gada pārbaudes laiku un noteikts pienākums pabeigt rehabilitācijas kursu Straupes narkoloģiskās slimnīcas pusaudžu rehabilitācijas kolektīvā "Saulīte".

Otrs notiesātais pusaudzis sodīts ar divu gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar divu gadu pārbaudes laiku. Paredzēta arī notiesātā uzraudzības kontrole, un viņam noteikts pienākums turpināt izglītību Skrundas arodvidusskolā.

Tiesnese Ingrīda Junghāne sacīja, ka abas lietas skatītas vienā dienā, jo tajās iesaistītas vienas un tās pašas personas, arī cietušais, 1993.gadā dzimis zēns.

"Gan notiesātie, gan cietušais nākuši no nelabvēlīgām ģimenēm, savā īsajā dzīvē pieredzējuši daudz vardarbības un maz mīlestības," sacīja Junghāne.

Abās lietās apsūdzētie 2005.gada vasarā cietušo seksuāli izmantojuši gan dušas telpās, gan dzīvojamā istabā. Apsūdzētie, par cietušo nedaudz vecākie vienaudži, izmantojuši viņa bezpalīdzību, lietojuši vardarbību un draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!