Būdami neapmierināti ar Imantas pedofila meklēšanas ātrumu, Pārdaugavas iedzīvotāji apvienojušies aktīvistu grupā, kas uzsākuši apkārtnē ielu patruļas, vēsta LTV raidījums "de facto".

Pārdaugavas aktīvistu grupa gan nav vienīgie brīvprātīgie, kas noziedznieka meklējumus sākuši. Šādu aktīvistu kļūst arvien vairāk, iesaistījušās apsardzes firmas, moto klubi. Pavasarī dibināta arī organizācija "Imantas aizsargi", kuras rindās stājās vietējo skolu audzēkņu vecāki. Daļa aktīvistu cer varmāku pašrocīgi sagūstīt.

Raidījumam policija norāda, ka pašrocīgi aizturēt pedofilu ir aizliegts. "Cilvēki šādās grupās iedomājas, ka taisīs linča tiesu. Taču tad viņi pārkāps likumu. Nekad nevari būt 100 % pārliecināts, ka tas ir īstais pedofils," raidījumam norāda Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs. Policijā arī pauž, ka regulāri patrulē Pārdaugavā.

Sozinovs pauž, ka tā dēvētais "Imantas pedofils", par kura upuriem šogad kļuvušas jau piecas meitenes, varēt būt divas, vai pat trīs dažādas personas.

Iekšlietu ministrijā raidījumam norāda, ka līdzīga veida noziegumi ilgi tiek izmeklēti arī citās valstīs. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ar policijas darbu esot apmierināts un trūkumus tajā nesaskata.

Tāpat Kozlovskis atzina, ka Iekšlietu ministrija pēc palīdzības vērsusies arī pie Lietuvas kolēģiem, jo Latvijā šādu noziegumu atklāšanai trūkstot tehniskā nodrošinājuma. "Latvijā ir jāmodernizē biometrijas datu apstrādes iespējas, kas ļautu uzlabot personu identifikāciju. Esmu vērsies pie Lietuvas kolēģa, lai sniegtu tehnisku atbalstu tieši izmeklēšanas nolūkos. Neteikšu kādas darbībās, bet viņiem ir labākā situācija ar šo spēju," teic Kozlovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!