Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Rīgas Pašvaldības policisti ceturtdien, 18. augustā, uz ielas sastapuši vairākus pirmsskolas vecuma bērnus bez vecāku uzraudzības, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Šampēterī, kur aptuveni trīs gadus vecs bērns viens pats staigājis pa ielu. Notikuma vietā kārtības sargi sastapis izsaucēju, kurš pastāstīja, ka uz ielas bez pieaugušo uzraudzības sastapis meiteni, kura bijusi nobijusies un raudājusi.

Vīrietim radušās aizdomas, ka bērns ir no netālu esošās pirmsskolas izglītības iestādes, kur arī bērnu aizvedis un atstājis. Kārtības sargi devušies uz norādīto iestādi, kur noskaidrots, ka meitene izgājusi no teritorijas pa vārtiņiem, kurus kāds no vecākiem prom ejot nebija aizslēdzis. Par notikušo veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Dažas stundas vēlāk Zemgales pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Pleskodālē, kur uz ielas pamanīti divi mazi bērni bez pieaugušo uzraudzības. Ierodoties notikuma vietā, apsekota aculiecinieka norādītā teritorija un autobusa pieturvietā pamanīti divi mazi zēni.

Abi bērni pastaigājušies pa ielas braucamo daļu. Notikuma vietā sastapta arī izsaucēja, kura pastāstījusi, ka zēni teikuši, ka gaidot autobusu uz mājām, kur viņus gaida māte. Paši bērni policistiem pastāstījuši, ka devušies pastaigāties.

Kārtības sargi zēnus nogādājuši mājās, kur sastapuši bērnu māti. Viņa pašvaldības policistiem paskaidrojuši, ka viņa dēliem atļāvusi doties uz piemājas spēļu laukumu, taču viņi patvaļīgi izgājuši no pagalma. Tāpat abi septiņus un piecus gadus vecie razbainieki regulāri izlecot pa pirmā stāva logu, lai blēņotos.

Arī šajā gadījumā ar zēnu māti veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Savukārt Vidzemes pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Teikā, kur kāds garāmgājējs pamanījis aptuveni piecus gadus vecu bērnu. Mazais puika bez pieaugušo klātbūtnes viens rotaļājies smilšu kastē.

Ierodoties notikuma vietā, aculiecinieka sniegtā informācija apstiprinājās. Pārrunās noskaidrots, ka zēns regulāri nākot uz smilšu kasti ar draugu spēlēties. Pašvaldības policisti nogādājuši zēnu dzīvesvietā, kur satapts viņa tēvs. Viņš kārtības sargiem paskaidrojis, ka ļāvis dēlam vienam doties uz netālu esošo spēļu laukumu.

Ar vīrieti veiktas preventīva rakstura pārrunas, kuru laikā izskaidrots, ka bērns līdz septiņu gadu vecumam nedrīkst viens pats atrasties uz ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!