Foto: Privātais arhīvs

Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību saistībā ar konfliktu Klapkalnciemā šā gada 1. martā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā. Savukārt Latvijas Zaļā partija (LZP) jau paziņojusi, ka "partijas biedrs guvis smagus miesas bojājumus pēc kāpu izbraukātāja tēva uzbrukuma".

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa portālam "Delfi" pastāstīja, ka svētdien policijas Tukuma iecirknī saņemts izsaukums uz Engures novada Klapkalnciemu saistībā ar konfliktu, kurā vienam vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi. Saistībā ar notikušo Valsts policijā šobrīd sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība, kurā tiek vērtēta visu iesaistīto personu darbība un atbildība.

Tāpat nozīmēta ekspertīze miesas bojājumu smaguma noteikšanai, noskaidroja "Delfi".

Tikmēr LZP paziņojumā medijiem otrdien norāda: "Svētdienā, 1. martā LZP biedrs un zināmais veloaktīvists Oļegs Stoļarovs guva smagus miesas bojājumus pēc mēģinājuma miermīlīgi uzsākt sarunu ar mazgadīgā motorizēta transportlīdzekļa vadītāja - kāpu izbraukātāja vecākiem."

"Šis ir kārtējais kliedzošais gadījums, kas tikai apliecina, ka līdz šim realizētie preventīvie pasākumi, lai mazinātu sabiedrību apdraudošos un vidi postošos kāpu un dabas teritoriju izbraukāšanas gadījumus, nav devuši rezultātus. Tiek apdraudēti ne tikai sabiedrības locekļi, dabas teritorijas, bojāta zemsedze un radīta ugunsbīstamība, bet eskalējas konflikti starp motorizēto transporta līdzekļu vadītājiem un dabas draugiem," teikts partijas paziņojumā.

Politiķi aicina iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV), sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kā arī Zemkopības ministriju, uz aktīvu rīcību pretlikumīgai motorizēto transportlīdzekļu izmantošanas izskaušanai dabas zonās un meža teritorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!