Foto: AP/Scanpix

Izmeklējot traģisko incidentu Jelgavas naktsklubā "Tonuss", kur pēc konflikta un dūru izvicināšanas miris 1984.gadā dzimis vīrietis, policija piemērojusi aizdomās turamā statusu kādam 1992.gadā dzimušam vīrietim. Viņš ir aizturēts un pagaidām atrodas īslaicīgās aizturēšanas telpās, pastāstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Aizturētais vīrietis iepriekš nav bijis tiesāts. Policija drīzumā lems par to, kādu drošības līdzekli lūgt tiesu piemērot aizturētajam.

Ekspertīzē ir noskaidrots mirušā vīrieša nāves cēlonis - proti, viņš miris no galvas traumas. Sīkākus komentārus policija pagaidām nesniedz, turpinās izmeklēšana.

Jau ziņots, ka incidents klubā risinājās 11.janvāra naktī ap plkst.2.30. Starp bojāgājušo no vienas puses un diviem citiem vīriešiem no otras puses izcēlās kautiņš. Notikuma laikā cietušais pakritis.

Policija ierosināja kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas. Minētā norma paredz atbildību par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu var piespriest brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Pašlaik policija ir nopratinājusi lieciniekus un turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc izcēlās konflikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!