Foto: LETA
Pagājušajā nedēļā pie Rīgas domes deputāta Jāņa Ata Krūmiņa (DP) mājas Juglā norauts valsts karogs un sadurtas divu auto riepas, informē RD frakcija "Demokrātiskie patrioti".

Frakcija ziņo, ka par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess. DP uzskata, ka vandalisma akts ir atriebība deputātam par viņa darbību Okupācijas muzeja administratora amatā un arī tādēļ, ka Krūmiņš kandidē ārkārtas 11.Saeimas vēlēšanās no nacionālās apvienības VL-TB/LNNK saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā.

"Man gadiem katru dienu karogs ir plīvojis mastā, un nekad neviens tam nebija ķēries klāt. Šoreiz gan karoga noraušana no masta, gan abu automašīnu riepu saduršana notika naktī pēc diskusijas Okupācijas muzejā [23. augustā Okupācijas muzejā bija sarīkota starptautiska diskusija "Traģiskā vēsture. Litene un Katiņa – kopīgais un atšķirīgais", atceroties Molotova-Ribentropa paktu 1939. un Latvijas okupāciju 1940. gadā]. Ja vēl atceramies aicinājumus internetā vērsties pret Latvijas karogu, tad esmu pārliecināts, ka šāda rīcība ir vistiešākā vēršanās pret Latviju, atriebjoties tiem, kam mūsu zeme un karogs ir svēta," uzskata Krūmiņš.

Deputāts pauž cerību, ka policijai izdosies atrast tos, kas vēršas pret valsts karogu un cilvēkiem, kas ir Latvijas patrioti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!