Foto: LETA

Pirmdien, 15.decembrī, Bolderājas iecirknī vērsies kāds piekauts pensionārs, kurš vēlējās ziņot par saviem pāridarītājiem. Valsts policijas darbinieki par nodarījumu aizturējuši cietušā dēlu un viņa dzīvesbiedri.

Kā portālam "Delfi" stāstīja Valsts policijā, ieraugot cietušo vīrieti, policisti nekavējoties izsaukuši medicīnisko palīdzību.

Pēcāk policijas darbinieki noskaidroja, ka cietušais pensionārs dzīvo kopā ar savu dēlu kādā dzīvoklī Zvīņu ielā. Vīrietis pastāstīja, ka dēls regulāri lieto alkoholu. Arī pirmdien pensionāra dēls mājās atradies alkohola reibumā, un kopā ar savu paziņu piekāva 76 gadus veco vīrieti. Tāpat pensionāra dēls savam tēvam nolaupījis aptuveni 120 eiro.

Noskaidrojot notikušā apstākļus, policisti devās uz pensionāra dzīvesvietu, kur aizturēja 1965.gadā dzimušu vīrieti un 1969.gadā dzimušu sievieti. Abi atradās alkohola reibumā. Identificējot abu ļaundaru personības, policisti konstatēja, ka abi iepriekš tiesāti par mantiskiem noziegumiem.

Pret abiem aizturētajiem ir sākti kriminālprocesi par laupīšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!