Latvijas Jūras vides pārvalde šā gada piecos mēnešos konfiscējusi rekordlielu nelikumīgi iegūto zivju daudzumu - 38,8 tonnas, kas ir tikai par tonnu mazāk nekā lielākais gada laikā konfiscētais zivju daudzums kopš 1996.gada, liecina pārvaldes informācija.
Pārvalde lielo konfiscēto zivju daudzumu saista ar samazinātajām nozvejas kvotām, kuru dēļ zvejnieki, lai nopelnītu, zvejo lielākus daudzumus nekā atļauts. Kopš 1996.gada lielākais konfiscētais nelikumīgi iegūto zivju daudzums bija 1997.gadā, kad pārvalde gada laikā konfiscēja 39,95 tonnas, bet šā gada piecos mēnešos jau konfiscētas 38,806 tonnas. Pērn pārvalde konfiscēja 4,2 tonnas.

Arī šā gada maijā, tāpat kā aprīlī, pārvaldes inspektori konfiscēja 7,5 tonnas nelikumīgi iegūto zivju. Maijā veiktas 954 kuģu un piekrastes zvejnieku pārbaudes, atklāti 16 pārkāpumi un noteikti naudas sodi par kopējo summu 555 lati. Par nelikumīgi iegūto zivju daudzumu aprēķinātā summa ir 20 lati, bet videi nodarīti zaudējumi 100 latu apjomā. Pārvaldes inspektori arī konfiscēja 51 nelikumīgi uzlikto tīklu, 350 āķus, divus luču murdus, divus reņģu murdus un četrus zivju murdus.

Savukārt pārbaudot ostu noteikumu ievērošanu un kuģus ostas, atklāti divi pārkāpumi un noteikta soda nauda 300 latu apjomā. Rīgas ostā iekraujot minerālmēslus, kuģī apkārtējais gaiss tika piesārņots ar minerālmēslu putekļiem, bet Liepājas ostā tika konstatēts neliels piesārņojums ar naftas produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!