Pagājušajā nedēļā piekauts Iekšlietu ministrijas (IeM) Iekšlietu īpašumu valsts aģentūras (IĪVA) vadītājs Sandris Grasis. Iespējams, amatpersona piekauta profesionālās darbības dēļ, šodien ziņo laikraksts "Neatkarīgā".
Kā norāda laikraksts, gan cietušais, gan tiesībsargājošo institūciju amatpersonas par notikušo runā negribīgi, sniedzot ļoti skopas ziņas. Vaicāts, vai ticis piekauts profesionālās darbības dēļ, Grasis vien atbildēja: "To nevaru nedz apstiprināt, nedz noliegt. Patlaban notikušo pārbauda Drošības policija."

Drošības policijas vadītāja palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa no sīkākiem komentāriem atturējās, aicinot vērsties pēc informācijas Valsts policijā.

Valsts policijas preses nodaļas vadītāja Kristīne Mežaraupe apgalvoja, ka viņu rīcībā neesot nekādas informācijas par Graša piekaušanu. IeM valsts sekretārs Juris Rekšņa, runājot par notikušo, teica: "Tas, protams, ir traģiski." Viņš pauda pārliecību, ka tiesībsargiem izdosies noskaidrot notikušā apstākļus.

Kā norāda "Neatkarīgā", viens no IĪVA pamatuzdevumiem ir organizēt valsts iepirkuma konkursus. Tā kā IeM pārziņā ir tādas štatu un materiālo resursu ziņā apjomīgas struktūrvienības kā Valsts policija un Valsts robežsardze, kā arī valsts austrumu robežas izbūve, iepirkumu summas, kas jāapgūst IĪVA, bieži vien ir miljonos latu.

Grasis par aģentūras vadītāju apstiprināts 2004.gada novembrī. Pirms tam viņš bija IeM valsts sekretāra padomnieks, no 2002.līdz 2004.gadam būvfirmas "Velve" valdes priekšsēdētāja vietnieks, bet no 1992. līdz 2002.gadam - toreizējās privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" prezidenta palīgs un padomes konsultants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!