Piektdien Ceļu policija reidu laikā aizturēja 57 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies dzērumā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Piektdien gan uz lielākajām valsts šosejām, gan vietējās nozīmes ceļiem notika 70 Ceļu policijas reidi, tajos piedalījās 339 ceļu policisti, kā arī 118 citu dienestu pārstāvji.

Kopumā reidos pārbaudīti 8008 automašīnu vadītāji. Diemžēl 39 autovadītāji, kuri gan varēja uzrādīt vēl pagaidām esošās autovadītāju apliecības, pie stūres bija sēdušies reibumā. Policijas darbinieki aizturēja 18 personas, kuras pie stūres atradās ne tikai reibumā, bet arī bez autovadītāja apliecības. 21 autovadītājs, kaut arī bija skaidrā, taču mašīnu vadīja bez autovadītāja apliecības.

Jau ziņots, pirmssvētku un svētku dienās VP strādā pastiprinātā darba režīmā. Praktiski nevienam Ceļu policijas darbiniekam Līgo svētki un Jāņu diena nebūs brīvdienas, liecina izplatītā informācija. Lielo pasākumu vietās strādās Kārtības policijas darbinieki.

Lai gan pirmssvētku laikā policija aicināja svinētājus nebraukt reibumā, šis aicinājums nav ietekmējis Latvijas autovadītājus, atzīsts VP. "Arī atbildīgo amatpersonu aicinājumi nesēsties pie stūres reibumā, kā arī ievērot Ceļu satiksmes noteikumus, nav sasnieguši dzirdīgas ausis," teikts izplatītajā paziņojumā.

"Laikam jau nav nozīmes apelēt pie to šoferu sirdsapziņas, kuri neskatoties uz neskaitāmiem brīdinājumiem, vienalga sēžas pie stūres reibumā," pēc piektdienas reida atzina VP priekšnieks ģenerālis Aldis Lieljuksis. Tādēļ šajās svētku dienās policija vēršas pie visas sabiedrības. "Pie tiem cilvēkiem, kuri redz, kā iedzēris cilvēks gatavojas vadīt automašīnu, pie ikviena pasažiera, kurš, kaut arī zina, ka šoferis ir iedzēris, taču necenšas viņu atturēt no šī soļa. Mēs lūdzam ikvienu Latvijas cilvēku palīdzēt policijai un izdarīt visu, lai novērstu iespējamās nelaimes. Atcerēsimies, ka ikviens iereibis autovadītājs ir potenciāls slepkava," aicina Lieljuksis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!