Foto: Valsts policija
Piektdien Latvijā reģistrēti 128 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 12 cilvēki un trīs gājuši bojā, "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pulksten 10.50 Gulbenē, Baložu un Raiņa ielu krustojumā kāds vīrietis, vadot automašīnu "Saab", sadūrās ar cita vīrieša vadīto kravas automašīnu "MAN". Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā no gūtajām traumām mira automašīnas "Saab" vadītājs.

Ap pulksten 16.40 notika avārija Dienvidkurzemes novadā, Durbē. Sākotnējā informācija liecina, ka sieviete, vadot automašīnu "Seat Ibiza", iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur notika sadursme ar kāda vīrieša vadīto kravas automašīnu "MAN". Avārijas rezultātā notikuma vietā no gūtajām traumām mira "Seat Ibiza" vadītāja.

Savukārt 12.27 Jēkabpils novadā, Saukas pagastā, vilcējs "Scania" sastāvā ar piekabi, uz kuras atradās kombains "John Deere", slīdot no ceļa nogāzes, atpakaļgaitā uzbrauca stāvošajam frontālajam iekrāvējam ,"Manitou", kā rezultātā starp kombainu un frontālā iekrāvēja kausu tika iespiests vīrietis, kurš no gūtajām traumām mira notikuma vietā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 412 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 108 par ātruma pārsniegšanu un četri par agresīvu braukšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti seši administratīvo pārkāpumu procesi un trīs kriminālprocesi, tāpat ir uzsākti četri kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu ietekmē.

Vienam šoferiem automašīna tiks konfiscēta, bet sešiem tiks piedzīta tās vērtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!