Augstākā tiesa (AT) pirmdien pierādījumu trūkuma dēļ attaisnoja vienu no apsūdzētajiem Ludzas rajona Istalsnas pasta nodaļas pastnieces slepkavības lietā, portālu "Delfi" informēja AT Komunikācijas nodaļā.
AT Krimināllietu tiesu palāta, izskatot krimināllietu, kurā par Ludzas rajona Istalsnas pasta nodaļas pastnieces slepkavību apsūdzēti Vladislavs Krupenko un Vladimirs Daliba, pierādījumu trūkuma dēļ atcēla Latgales apgabaltiesas spriedumu daļā par Dalibas notiesāšanu. Iepriekš par slepkavība pastiprinošos apstākļos notiesātais vīrietis pirmdien tiesas zālē atbrīvots.

Krupenko notiesājošais spriedums nav mainīts.

Pilns tiesas nolēmums būs pieejams 2.janvārī. Desmit dienu laikā lietas dalībnieki spriedumu var pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā.

Iepriekš Krimināllietu tiesu palāta lietu skatīja maijā, kad abiem apsūdzētajiem nozīmēja komplekso tiesu psiholoģisko poligrāfa ekspertīzi, informē AT.

Ņemot vērā apstākli, ka apsūdzētais Krupenko sniedzis atšķirīgas liecības – sākotnēji, ka noziegumu izdarījis viens, bet vēlāk liecinot, ka kopā ar Dalibu, bet Daliba savu vainu nozieguma izdarīšanā nekad nav atzinis, prokurore izteica tiesai lūgumu nozīmēt abiem apsūdzētajiem komplekso tiesu psiholoģisko poligrāfa ekspertīzi. Apsūdzētie, Krupenko aizstāve un cietušie piekrita ekspertīzes veikšanai.

Latgales apgabaltiesa 2005.gada 7.decembrī Vladislavu Krupenko un Vladimiru Dalibu atzina par vainīgiem pastnieces slepkavībā, Dalibam piespriežot brīvības atņemšanu uz 18 gadiem, bet Krupenko - uz 15 gadiem. Abiem piemērota mantas konfiskācija un policijas kontrole uz diviem gadiem. Krupenko savu vainu viņam inkriminētajos noziegumos tiesā atzina daļēji, uzsverot, ka vēlējies pastnieci aplaupīt, nevis noslepkavot. Daliba savu vainu neatzina.

Apelācijas sūdzību par Latgales apgabaltiesas spriedumu iesniedza apsūdzētie, Dalibas aizstāvis un cietušā pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!