Augstākā tiesa (AT) šodien pilnībā attaisnoja dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā apsūdzēto juridiskā biroja "Heidelberga" vadītāju Arni Nīcgali. Iepriekš Rīgas apgabaltiesa Nīcgali attaisnoja apsūdzībā par kukuļņemšanu, bet par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. AT atcēla notiesājošo spriedumu arī šajā daļā.
Apelācijas sūdzību tiesā bija iesniedzis gan notiesātais Nīcgalis, gan arī šajā lietā par cietušo atzītais Vladimirs Kuļešovs. Savukārt Organizēto noziegumu un citu nozaru prokuratūra bija iesniegusi apelācijas protestu, jo nebija mierā ar daļēji attaisnojošu spriedumu.

Nīcgalis tika aizturēts 1995.gada 7.septembrī, brīdī, kad saņēma 100 000 ASV dolāru no maksātnespējīgās AS "Recept Holding" vadītāja Vladimira Kuļešova. Nauda Nīcgalim esot dota, lai viņš neizpaustu informāciju, kas varētu kaitēt minētās firmas darbībai un kompromitētu tās vadītāju. Savukārt Nīcgalis aizturēšanas brīdī paskaidrojis, ka ved "Recept Holding" bijušā prezidenta nodoto naudu valsts budžeta parādsaistību dzēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!