Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pļaviņu novadā kāds iereibis traktora vadītājs mēģinājis piekukuļot policistus ar 100 latiem, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP).

Pļaviņu novadā, Vietalvas pagastā ap pulksten 20:00 kāds 1968.gadā dzimis vīrietis vadīja traktoru T25 1,83 promiļu reibumā. Lai policisti viņam nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, viņš mēģinājis iedot 100 latu kukuli.

Uzsākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu. Likums par to paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Jau vēstīts, ka Pļaviņu novadā pirmdien kāds cits 1968.gadā dzimis iereibis autovadītājs, kurš vadīja "Renault" ar puspiekabi, noķerts uz ceļa Rīga-Daugavpils. Pārbaudes laikā autovadītājam tika konstatēts alkohola reibums vairāk nekā 2 promiles, turklāt viņam nebija vadītāja apliecības. Vadītājs policistiem mēģinājis iedot 5000 Krievijas rubļus (aptuveni 90 latus), pēc kā arī tika aizturēts. Pret autovadītāju tika uzsākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!