Foto: DELFI
Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde joprojām meklē trīs vīriešus, kas kopā ar vēl trīs personām no Latvijas biškopjiem izkrāpuši aptuveni četras tonnas medus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka likumsargi atklājuši sešu personu grupu, kas biškopjiem izkrāpuši prāvu medus daudzumu. Policijai izdevies aizturēt 1973. gadā dzimušu vīrieti, 1988. gadā dzimušu sievieti un 1985. gadā dzimušu sievieti, taču trīs vīrieši izsludināti meklēšanā - 35 gadus vecais Jevgenijs Altuņins, 43 gadus vecais Sigits Petkelis un 49 gadus vecais Aleksandrs Stahovskis.

Iedzīvotāji, kuriem ir informācija par trīs meklēto vīriešu atrašanās vietu, aicināti ziņot policijai. Likumsargus var informēt pa tālruņu numuriem 67208555, 67208476, 110 vai sūtot e-pastu uz enap@vp.gov.lv .

Saņēmusi informāciju no vairākiem apkrāptiem biškopjiem, policija sākusi kriminālprocesu un izmeklēšanā noskaidrojusi, ka krāpšanas ilgušas no jūlija līdz augustam. Kopumā no zemniekiem izkrāptas aptuveni četras tonnas medus tūkstošiem eiro vērtībā.

Iespējamā vainīgo sešu cilvēku grupa viltojusi dokumentus un iesaistītie krāpnieki uzdevušies par uzņēmuma SIA "Mežrozīte" pārstāvjiem. Tādējādi ar vairāk kā desmit biškopjiem krāpnieki noslēguši fiktīvus pirkuma līgumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!