Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija (VP) atkārtoti brīdina par jaunu krāpšanas veidu, kas izpaužas kā e–pasta piedāvājums iekļaut savus datus ārzemju reģistrā. Lietotājiem piedāvājumā nenorāda visu informāciju par pakalpojumu un vēlāk noskaidrojas, ka par sava vārda atrašanos datu bāzē ir jāmaksā 3000 eiro, informē VP.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka iepriekš šādu e–pasta vēstuli saņēmuši ārsti. Taču tagad VP Ekonomisko noziegumu apkarošana pārvalde brīdina, ka krāpnieciskā anketa tiek izsūtīta arī uzņēmumiem, gan lietotāju privāto e–pastu.

Krāpnieciskajā vēstulē ir aicinājums reģistrēties it kā Eiropas Savienības (ES) oficiālajā biznesa datu bāzē un, lai to izdarītu, jānorāda konkrētas personas vai uzņēmuma dati. ES oficiālās iestādes šādu biznesa reģistru neveido un neuztur, informē VP.

Anketas sākumā ar izcēlumu norādīts, ka reģistrācija ir bez maksas, taču tālāk atsevišķā laukā grūti salasāmā veidā norādīts, ka anketas aizpildītājs piekrīt, ka viņa datu ievietošana un uzturēšana reģistrā izmaksās 995 eiro gadā, turklāt līgums tiek noslēgts uz trim gadiem. Pēc informācijas iesniegšanas tiek saņemts rēķins ar aicinājumu samaksāt gandrīz 3000 eiro un brīdinājumu, ka nemaksāšanas gadījumā var tikt piesaistīti parāda piedzinēji.

VP aicina rūpīgi aplūkot krāpnieciskās anketas attēlus un neuzticēties šādiem piedāvājumiem.

Foto: Valsts policija
Foto: Valsts policija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!