Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP), veicot izmeklēšanu, tostarp arī kratīšanu kādā privātīpašumā, atklāja nelikumīgu marihuānas audzētavu. Turpat notikuma vietā tika noskaidrota aizdomās turamā personas. Izmeklēšana turpinās, portālu "Delfi" informēja policijā.

Balvu iecirkņa policisti savā rīcībā bija ieguvuši informāciju par personu, kura, iespējams, kādā privātīpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros tika pieņemts lēmums veikt kratīšanu.

25. novembrī, sadarbībā ar robežsardzes kinologu, īpašumā, kurš atrodas Balvu pagastā, policisti konstatēja, ka teritorijā ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava. Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti aptuveni 283 augoši marihuānas stādi, kā arī aptuveni viens kilograms gatavās produkcijas – zaļas augu izcelsmes vielas, kas visdrīzāk ir marihuāna.

Turpat notikuma vietā tika noskaidrota arī iespējamā vainīgā persona – 1994. gadā dzimis vīrietis.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu. Ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt personai par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 256. panta 1. daļas – par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!