Foto: LETA

Valsts policija nolēmusi neuzsākt kriminālprocesu par Inčukalna gudrona dīķu apsardzes pārņemšanu, portālam "Delfi" pastāstīja policijā.

Resorisko pārbaudi policija sāka pēc SIA "Skonto būve" iesnieguma - Valsts vides dienests (VVD) augustā pārņēma apsardzi Inčukalna gudrona dīķu teritorijā, savukārt "Skonto būve" pauda viedokli, ka VVD rīcība ir prettiesiska un lūdza Valsts policiju sākt kriminālprocesu.

"Pārbaudot saņemto informāciju, tika konstatēts, ka ir bojāta slēdzene pāris eiro vērtībā, taču cits kaitējums nav nodarīts," klāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Diāna Lūkina.

Tādēļ saskaņā ar Kriminālprocesa likumu, proti, ja izdarīts noziedzīgs nodarījums, kuram ir noziedzīga nodarījuma pazīmes, bet ar kuru nav radīts tāds kaitējums, lai piespriestu kriminālsodu, ir pieņemts lēmums neuzsākt kriminālprocesu.

Arī par citiem iesniegumā minētajiem faktiem ir atteikts uzsākt kriminālprocesu, jo tiem nav noziedzīga nodarījuma sastāva, proti, šie jautājumi ir risināmi civiltiesiskā ceļā.

Šo policijas lēmumu ir apstiprinājusi arī prokuratūra.

Jau vēstīts, ka VVD 28. augustā pārņēma apsardzi Inčukalna gudrona dīķu teritorijā, savukārt SIA "Skonto būve" norādīja, ka notikusi krimināli sodāma rīcība un lūdza Valsts policiju par šo faktu sākt kriminālprocesu.

Vēlāk VVD aicināja "Skonto būvi" atsaukt nepatiesi izplatīto informāciju par veidu, kādā VVD pārņēma Dienvidu dīķa apsardzi.

VVD līgumu ar "Skonto būvi" pārtrauca pērnā gada 8. jūlijā, ņemot vērā nesaskaņas par vairākiem līguma punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!