Aizvadītajā nedēļā Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) novērsa kāda zemes īpašnieka Limbažu rajonā slepkavību, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Policijas rīcībā nonāca informācija, ka tiek gatavota kāda zemes īpašnieka slepkavība ar šaujamieroča pielietošanu.

10.oktobrī Rīgas rajonā, Inčukalna pagastā, ONAP sadarbībā ar KNAB operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā aizdomās par slepkavības organizēšanu aizturēja agrāk nesodītu 1968.gadā dzimušu vīrieti.

Pie aizturētā vīrieša policijas darbinieki atrada un atsavināja pistoli un munīciju, kas bija paredzēta nozieguma izdarīšanai.

Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, slepkavība organizēta, lai pēc tam nostiprinātu īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu uzsākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šā gada 12.oktobrī aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

ONAP turpinās pirmstiesas izmeklēšana ar mērķi noskaidrot minētā noziedzīgā nodarījuma iespējamos līdzdalībniekus.

Pēdējo gadu laikā, tas ir pirmais gadījums, kad policijai izdevās novērst slepkavības izdarīšanu sagatavošanās stadijā. Pirms trīs gadiem Valsts policija novērsa kāda biznesmeņa slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!