Foto: LETA

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par tīšas mantas bojāšanu Valmierā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Pagājušā gada 1. novembrī kādā no daudzdzīvokļu nama pagalmiem Valmierā tīši, izmantojot viegli uzliesmojošu šķidrumu, tika aizdedzināta automašīna "Volvo S80".

Veicot izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka noziedzīgo nodarījumu izdarīja kāds 1986. gadā dzimis vīrietis, kuram nav Latvijas Republikā reģistrētas dzīvesvietas. Veicot minētās personas meklēšanas pasākumus, tika noskaidrots, ka vīrietis neilgi pēc nozieguma izdarīšanas izbrauca no Latvijas uz Baltkrieviju un, beidzoties vīzas termiņam, devās uz Franciju. Saistībā ar izsludināto starptautisko meklēšanu, vīrietis bija spiests atgriezties Latvijā, un 2019. gada janvārī tika aizturēts.

Policija, turpinot veikt izmeklēšanas darbības, noskaidroja, ka vīrieti sabojāt automašīnu uzkūdīja kāds 1984. gadā dzimis vīrietis, un par nozieguma izdarīšanu tika samaksāts.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, kura izmeklēšana šobrīd ir pabeigta, un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija izsaka pateicību drosmīgajiem aculieciniekiem, kuri pamanīja vīrieša nelikumīgās darbības un nekavējoties ziņoja policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!