Foto: DELFI
Kopā trīs festivāla “Positivus” norises dienās policija par dažādiem pārkāpumiem sākusi 17 kriminālprocesus un 20 administratīvās lietvedības, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Kopumā 14 notikumi bijuši saistīti ar narkotisko vielu lietošanu, uzglabāšanu un pārvadāšanu.

Tā 21.jūlijā piecos pēcpusdienā Salacgrīvā festivāla norises teritorijā administratīvās apskates laikā pie 1978. gadā dzimuša vīrieša atrastas un izņemtas divas pašizgatavotas cigaretes, kas pildītas ar zaļas krāsas augu valsts maisījumu, piecas cigaretes atrastas un izņemtas pie 1988. gadā dzimuša vīrieša, divas cigaretes un 0,8 grami zaļganbrūnas augu izcelsmes viela atrasta un izņemta pie 1983.gadā dzimuša rīdzinieka.

Tāpat 21.jūlijā trijos naktī pie 1996. gadā dzimuša Ozolnieku iedzīvotāja atrasti un izņemti 0,3 grami zaļas krāsas augu valsts maisījuma. Astoņos vakarā zaļas krāsas augu izcelsmes viela atrasta pie 1991.gadā dzimušas rīdzinieces.

Pārbaudei, lai noteiktu narkotisko un psihotropo vielu klātbūtni organismā, nosūtīts arī 1991. gadā dzimis rīdzinieks, 1986. un 1992. gadā dzimuši Igaunijas iedzīvotāji.

Pie 1998. gadā dzimuša Babītes iedzīvotāja administratīvās apskates laikā atrasts un izņemts maisiņš ar zaļas krāsas augu izcelsmes vielu. Narkotiskās un psihotropās vielas atrastas un izņemtas arī pie 1987. gadā dzimuša liepājnieka un 1987. gadā dzimušas sievietes, pie kuras atrasti 1,3 grami zaļas krāsas augu izcelsmes vielas.

Kā informē policija, reģistrēta informācija par 15 gadījumiem, kad transportlīdzekļa vadītāji sēdušies pie stūres alkohola reibumā, tāpat reģistrēti seši nodarījumi pret personas dzīvību un veselību un informācija par 16 mantas nozaudēšanas vai zādzību gadījumiem.

Svētdienas, 21.jūlija rītā konstatēts, ka nozagta teltī atstāta soma, kurā atradās trīs mobilie telefoni, divas banku norēķinu kartes, nauda, fotoaparāts un citas mantas. Īpašniecei, kādai 1985. gadā dzimušai Igaunijas iedzīvotājai, radīti zaudējumi 401 lata apmērā. Soma ar dažādām mantām no telšu pilsētiņas nozagta arī 1995. gadā dzimušai jaunietei, radīti zaudējumi 17 latu apmērā. Ar iesniegumu policijā vērsusies arī 1984. gadā dzimusi sieviete. Viņa informējusi, ka no telts nozagti divi mobilie telefoni "Samsung Galaxy" un "LG L7", kā arī bankas norēķinu karte. Radīti zaudējumi 241 lata apmērā.

21.jūlija pusnaktī mediķi snieguši palīdzību 1993. gadā dzimušam Ogres iedzīvotājam, kuru piekāvis pagaidām nenoskaidrots vīrietis. Pēc palīdzības sniegšanas cietušais, kas bijis alkohola reibumā, turpina ārstēties ambulatori.

21.jūlijā 21:50 administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā noformēts 1992. gadā dzimušam Valmiermuižas iedzīvotājam. Jaunietis ar savu uzvedību traucējis pasākuma norisi un uzsācis konfliktu ar apsardzes darbiniekiem. Kopā par dažādiem konstatētiem pārkāpumiem trīs dienu laikā administratīvi aizturētas 46 personas.

Policijā norāda, ka lielākā daļa festivāla apmeklētāju prom devušies svētdienas naktī un pēc vieniem transportlīdzekļu plūsma Salacgrīvas pilsētā un apkaimē bija ļoti intensīva. Tagad telšu pilsētiņā, ko plānots slēgt pirmdien pulksten 17, palikuši tie, kas atpūtai atvēlējuši vairāk brīvu dienu.

Pie festivāla teritorijas līdz otrdienai dežurēs policijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!