Lai pateiktos Hanzas vidusskolas skolēniem, kas 10.aprīlī policijai palīdzēja aizturēt divas laupītājas, trešdien Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) vadība ielūdza šos skolēnus ciemos un pateicās viņiem par drosmi un pašaizliedzību, pavēstīja RGPP preses centra vadītāja Ieva Zvīdre.
RGPP priekšnieks Igors Krasovskis vienpadsmit Hanzas vidusskolas 7.d klases skolēniem pasniedza policijas pateicības rakstus, bet iepriekš solītajā ekskursijā pa RGPP ēku piedalījās visa klase - 29 skolēni. Ekskursijas laikā bērniem tika parādīta RGPP dežūrdaļa, kur vņiem praksē tika dota iespēja pārbaudīt, kā darbojas 02 sistēma - skolēni varēja piezvanīt pa šo numuru un vēlāk noklausīties savas balss ierakstu.

Vēlāk bērniem Ērgļu ielā esošajā policijas šautuvē bija iespēja instruktora vadībā izmēģināt spēkus šaušanā ar kaujas ieroci. Bērni bijuši sajūsmā par tādu policijas dāvanu, teica Zvīdre.

Jāatgādina, ka vienpadsmit Hanzas vidusskolas 7.d klases skolēni 10.aprīlī palīdzēja policijai aizturēt divas sievietes, kas Mālpils un Viesītes ielu krustojumā kopā ar kādu vēl nenoskaidrotu vīrieti, piedraudot ar nazi, uzbruka divām jaunietēm, no kurām vienai nolaupīja somiņu.

Tuvumā esošie skolēni sadalījās grupās - daļa no viņiem palika kopā ar cietušo, vēl citi devās uz tuvāko policijas iecirkni paziņot par laupīšanu, bet atlikušie, pievēršot garāmgājēju un vēlāk arī policijas darbinieku uzmanību, sekoja laupītājām. Tas palīdzēja uz izsaukumu izbraukušajiem policistiem aizturēt laupītājas Viktoriju B. (1989) un Viktoriju M. (1983).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!