Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 29. janvārī, īsi pirms pusnakts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī tika saņemta informācija no Rīgas pašvaldības policijas par kādu, iespējams, masveida jauniešu pulcēšanos. Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās, un policisti konstatēja, ka adresē pulcējas 66 personas, no kurām 32 bija nepilngadīgas, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Pret visām personām tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi atbilstoši likuma "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli" 21. pantā noteiktajam – par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu. Visām pilngadīgajām personām piemēroti sodi no 100 līdz 1000 eiro apmērā. Lielākais sods piemērots pasākuma organizatoram.

Tāpat pulcēšanās vietā pie vienas personas tika atrastas narkotikās vielas. Par notikušo uzsākts kriminālprocess. Pēc nozīmēto ekspertīžu veikšanas būs zināms precīzs vielas svars un izcelsme.

VP atgādināja, ka valstī joprojām ir izsludināta ārkārtējā situācija, kura ir spēkā līdz šī gada 28. februārim. Policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot noteiktos ierobežojumus.

@livavinter Party poopers #foryou #foryoupage #fyp #cops ♬ original sound - Tony

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!