Foto: Valsts policija
Šonedēļ policisti sadarbībā ar kinologu un dienesta suni Darvins pēc skolas iniciatīvas veica pārbaudi vienā Tukuma skolā. Aizdomās par narkotisko vielu lietošanu uz medicīnas iestādi tika nogādāti seši skolēni, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Likumsargi pieņēma lēmumu uzsākt sešus administratīvā pārkāpuma procesus. Šobrīd tiek gaidīti ķīmiski – toksikoloģiskās izmeklēšanas rezultāti.

Pamatojoties uz Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48. panta pirmo daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 50 līdz 280 eiro apmērā.

Tāpat policisti tajā pašā dienā kopā ar suni Darvins sankcionētas administratīvās apskates laikā kādā privātmājā atrada 713 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Par notikušo likumsargi ir uzsākuši administratīvā pārkāpuma procesu.

Valsts policija izsaka pateicību Tukuma izglītības iestādes darbiniekiem par iniciatīvu un sadarbību par skolā veikto pārbaudi un uzsver, ka arī turpmāk dienesta suns tiks iesaistīts likumsargu veiktajos dažādos kontroles pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!