Foto: LETA

Aizkraukles rajona prokuratūras prokurore 3. martā tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda Valsts policijas darbiniece par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu tiesā, lai gan viņa bijusi brīdināta par kriminālatbildību, kas paredzēta par šādu rīcību, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Pērnā gada 26. augustā Valsts policijas darbiniece nopratināta tiesā kā lieciniece. Lai palīdzētu kādam vīrietim izvairīties no administratīvā soda par braukšanu reibumā, policiste Aizkraukles rajona tiesai sniegusi apzināti nepatiesu liecību.

Valsts amatpersona liecinājusi, ka vīrietis nav vadījis automašīnu alkohola reibumā, stāstot, ka viņš dzēris alkoholisko kokteili tikai pēc automašīnas novietošanas stāvvietā.

Prokuratūra norāda, ka sievietes liecinātais ir pretrunā administratīvā pārkāpuma lietā konstatētajiem faktiem.

Aizkraukles rajona tiesa 2016. gada 5. septembrī pasludinājusi spriedumu, ar kuru vīrieti atzīts par vainīgu administratīvā pārkāpuma izdarīšanā pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 panta 3. daļas – transportlīdzekļa vadīšanā alkohola reibumā.

Valsts policijas darbiniece pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 300. panta pirmās daļas.

Likums par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu tiesā, ja to izdarījusi persona, kura brīdināta par kriminālatbildību par apzināti nepatiesas liecības, kā sodu paredz piemērot īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Aizkraukles rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!