Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) turpina aktīvi cīnīties ar nelikumīgu akcīzes preču apriti. 22. novembrī policisti izņēma lielu daudzumu tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes markām. Policijā uzsākts kriminālprocess, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Lāsma Kursīte.

VP Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki, veicot operatīvos pasākumus, saistība ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti, dzelzceļa stacijā "Skaista" apturēja kravas vilcienu, kura vagonos likumsargi konstatēja 195 200 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!