Foto: AP/Scanpix/LETA

Saistībā ar kautiņu, kurā iesaistīts bija arī basketbolists Kristaps Porziņģis, sāktajā kriminālprocesā aizvien nav pieteikusies neviena cietusī persona, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Signe Šteinberga pastāstīja, ka izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. Kriminālprocesā ir daudz iesaistīto personu, tāpēc darbs ir apjomīgs.

Neviens cietušais gan līdz šim policijā nav pieteicies.

Jau ziņots, ka 12. maijā pulksten 4.51 VP saņēma izsaukumu par konfliktu Liepājā, Zivju ielā. Viens no konfliktā iesaistītajiem bija latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākas personas savstarpēji konfliktēja un vizuāli bija redzams, ka ir cietuši cilvēki. Lai izšķirtu konfliktu, Valsts policijas amatpersonām bija jāpielieto speclīdzekļi – piparu gāze. Kad konflikts tika izšķirts, divas 1994. gadā un 1992. gadā dzimušas personas tika nodotas mediķiem apskatei. Porziņģis ir dzimis 1995. gadā.

Tobrīd notikuma vietā cietušie atteicās no policijas palīdzības un iejaukšanās.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Kriminālprocess sākts par faktu, nevis konkrētu personu.

Savukārt pats Porziņģis aplikācijā "WhatsApp" nopludinātā audio ziņojumā skaidroja, ka viņa draugu lokam un pašam uzbrukuši cilvēki, izraisot kautiņu.

Pats basketbolists un viens no viņa draugiem esot saņēmuši sitienu pa galvu, tomēr pēc tam Porziņģis esot notvēris vienu no konflikta iesaistītajiem un pārmācījis viņu: "Pēc tam cēlos un vienu [sitienu] man labi trāpīja – pārsita pieri, visa seja asiņaina, bet citādāk viss kārtībā. Roku nedaudz "sačakarēju", bet būs labi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!