Foto: LETA

Marta beigās Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis tā saukto Mežaparka bānīša krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis, kurš, pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus, vadot autovilcienu Mežaparkā, notrieca jaunu velosipēdistu, kurš no gūtajiem miesas bojājumiem mira, portālu "Delfi" informē Prokuratūra.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais vīrietis Mežaparka teritorijā vadīja autovilcienu un savlaicīgi nepamanīja, ka pretimbraucošais mazgadīgais velosipēdists netika galā ar velosipēda vadību un mainīja kustības virzienu uz apsūdzētā vīrieša vadītā transportlīdzekļa pusi.

Apsūdzētais savlaicīgi nesamazināja braukšanas ātrumu un pilnībā neapturēja autovilcienu, bet turpināja kustību uz priekšu, kā rezultātā notrieca velosipēdistu.

Apsūdzība celta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 260.panta otrajā daļā: "Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem."

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Mežaparkā, vizinoties ar velosipēdu, zem izklaides vilcieniņa riteņiem pakļuvis 2007.gadā dzimis zēns. Kad notikuma vietā ieradās mediķi, bērns jau bija miris.

Tāpat ziņots, ka traumējušā autovilciena atrašanās Mežaparka teritorijā bija nesankcionēta, jo Mežaparka apsaimniekotājs ar atbildīgo uzņēmumu šogad līgumu nebija noslēdzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!