Prokurors Igors Jupatovs šodien tiesu debatēs lūdza tiesu nelikumīgā šaujamieroču glabāšanā apsūdzēto Raiti Kononovu sodīt ar brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem. Kā papildsodu prokurors lūdza noteikt Kononovam aizliegumu piecus gadus nodarboties ar uzņēmējdarbību, kas saistīta ar ieročiem.
Savukārt tiesājamo Vjačeslavu Karpovu prokurors lūdza sodīt ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem nosacīti, nosakot pārbaudes laiku uz trim gadiem. Savā runā prokurors pauda pārliecību, ka abiem tiesājamajiem izvirzītās apsūdzības ir pilnībā pierādītas. Tiesu debates turpināsies rīt, 14.novembrī, kad aizstāvības runas teiks advokāti.

Kā ziņots, Kononovam apsūdzība uzrādīta par Krimināllikuma 233.panta 3.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm - šaujamieroča un munīcijas neatļautu iegādi, glabāšanu un realizēšanu.

Pēc šaujamieroča realizācijas ar to izdarīti divi sevišķi smagi noziegumi - tīšas slepkavības, viena no tām - Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Ludzas rajona nodaļas vadītāja Vjačeslava Liscova slepkavība. Kononovs tika aizturēts neilgi pēc Liscova slepkavības pagājušā gada jūnijā.

Otrs tiesājamais - Vjačeslavs Karpovs - apsūdzēts pēc 233.panta 2.daļas par šaujamieroča realizēšanas noteikumu pārkāpšanu. Kononovam vairākus ieročus nelikumīgi pārdevis ieroču veikala "Strēlnieks A" darbinieks Karpovs. Pārbaudot šaujamos, atklājās, ka viens no tiem vēlāk izmantots noziegumā.

Kononovs vairāk uzmanības izpelnījies, kad, atrodoties apcietinājumā Centrālcietumā, vairākkārt nelikumīgi ticis pie mobilā tālruņa. Kononovs neilgi pirms Ziemassvētkiem, izmantojot mobilo telefonu, no cietuma zvanījis kādam lieciniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!