Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Juris Pēda otrdien Augstākajā tiesā iesniedzis apelācijas protestu krāpšanā un huligānismā apsūdzētā Vjačeslava Goilo lietā, kuru tiesa februāra sākumā atbrīvoja tiesas zālē, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska.
Prokurors pārsūdz spriedumu astoņās daļās - par Goilo darbības pārkvalificēšanu no piesavināšanās pret piesavināšanās atbalstīšanu, kā arī par nepamatotu iepriekšējās Goilo un līdztiesājamā Oļega Kačana noziedzīgās norunas svītrošanu no sprieduma.

Prokurors pārsūdz arīdzan to, ka tiesa bez motivācijas mainījusi apsūdzības uzrādīto piesavināto summu no 548 000 dolāru pret 250 000 dolāru.

Tāpat prokurors pārsūdz nepamatotu Goilo attaisnošanu par neatļautu šaujamieroču iegādi un glabāšanu, kā arī par nepamatotu krimināllikuma 41.panta piemērošanu, kas atļauj tiesai piemērot mazāku sodu par mazāko likumā noteikto soda mēru.

Prokurors uzskata, ka tiesa Goilo par huligānismu noteikusi pārāk mīkstu sodu, kā arī neatzina tiesājamā vainu pastiprinošos apstākļus.

Tāpat prokurors pārsūdz tiesas lēmumu, kas liek prokuratūrai atmaksāt 50 000 latu lielo drošības naudu, ko par Goilo bija iemaksājis viņa dēls Staņislavs Goilo. Prokuratūra naudu bija saņēmusi, rupji pārkāpjot likumu.

Prokurors pārsūdz arī to, ka tiesa Kačanam piemērotā soda izciešanas termiņā ieskaitījusi arī mājas arestā pavadīto laiku.

Jāatgādina, ka Rīgas apgabaltiesa Goilo atbrīvoja tiesas zālē, jo tiesas piespriesto cietumsodu - trīs gadus, septiņus mēnešus un 25 dienas - viņš jau izcietis. Līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim viņam piemērots drošības līdzeklis paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu, kā arī policijas kontrole uz diviem gadiem. Prokurors Goilo iepriekš prasīja piespriest septiņu gadu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!