Foto: PantherMedia/Scanpix
Rēzeknes policijas darbinieki aizdomās par vairākām laupīšanām aizturējuši četrus nepilngadīgus puišus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pērnā gada decembrī Rēzeknē policija reģistrēja vairākas laupīšanas.

21.decembrī Maskavas ielā pie kādas mājas durvīm divas nenoskaidrotas personas uzbruka vīrietim un nolaupīja naudu un telefonu, savukārt 31.decembra vakarā Atbrīvošanas alejā nenoskaidroti jaunieši nogrūda zemē kādu sievieti un izrāva viņai no rokām somu ar tajā esošajām mantām.

Likumsargi uzsver, ka tādējādi ļaundari paveikuši sevišķi smagu noziegumu.

Par visiem laupīšanas gadījumiem policija sāka kriminālprocesus. Izmeklēšanas rezultātā Rēzeknes iecirkņa policijas darbinieki noskaidroja iespējamos laupītājus, kurus aizvadītās nedēļas nogalē aizturēja.

Divi 1999.gadā dzimušie jaunieši, kā arī 1998.gadā dzimis pusaudzis un 2000.gadā dzimis pusaudzis nav iepriekš tiesāti, taču nonākuši likumsargu redzeslokā.

Turpinot izmeklēšanu un procesuālās darbības ar aizturētajiem, tika noskaidrots, ka 2014.gada 27.decembra vēlā vakarā viens no pusaudžiem mēģinājis pastrādāt vēl vienu laupīšanu un, pielietojot fizisku spēku, centies nolaupīt sievietei somu. Šis laupīšanas mēģinājums neizdevās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!