Foto: LETA
No svētdienas Rēzeknē beidz darboties pašvaldības policija. Turpmāk kārtību pilsētā nodrošinās Valsts policija, kuras darbinieku skaits pagaidām netiek palielināts.

Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars aģentūrai LETA pastāstīja, ka līdz ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības policijas likvidāciju VP Latgales reģiona pārvaldes vadība ir vērsusies Iekšlietu ministrijā ar lūgumu palielināt štata vienību skaitu Rēzeknes policijas iecirknī un patlaban šis jautājums tiekot risināts ministrijā.

Kādā stadijā atrodas minētā jautājuma izskatīšana, Pastars nekomentēja, vien atzina, ka štatu palielinājums pagaidām nav noticis.

Pašvaldības policijas likvidācija Rēzeknē pēc Latgales galvenā policista domām, protams, sarežģīs VP ikdienā darbu, jo samazināsies patrulējošu personu skaits. Biežāk policijas darbiniekiem nāksies izbraukt uz ģimenes skandāliem un citiem izsaukumiem, uz kuriem iepriekš biežāk devušies kolēģi no pašvaldības policijas.

2009.gadā, reorganizējot Valsts policiju, viens no kritērijiem, lemjot par amata vietu skaitu tajā vai citā iecirknī, bija pašvaldības policijas esamība vai neesamība. Rēzeknes pašvaldības policijā, kā zināms, bija nodarbināti 28 cilvēki. VP Rēzeknes iecirknī patlaban dien 137 amatpersonas.

Jau ziņots, ka 25.aprīlī Rēzeknes pilsētas dome noslēdza sadarbības līgumu ar Latvijas Republikas Zemessardzi sabiedriskās kārtības un drošības uzturēšanai pilsētā.

Marta beigās Rēzeknes pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu pieņēmuši lēmumu par Pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju no šī gada 31.maija.

Pašvaldības policija Rēzeknē tika izveidota un sabiedrisko kārtību sāka nodrošināt 1993.gadā, kopš 2007.gada tā darbojās kā juridiski patstāvīga persona. Pašvaldības policijas kompetencē bija sabiedriskās kārtības nodrošināšana attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā, žūpības un netiklības apkarošana, pašvaldības saistošo noteikumu izpildes nodrošināšana, kā arī virkne citu pienākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!