Foto: DELFI

Daļa likvidētās Rēzeknes Pašvaldības policijas pārvaldes darbinieku apsver iespēju doties darba meklējumos uz ārzemēm, daļa - mēģinās spēkus Valsts policijā, tā par savu bijušo padoto plāniem zināja stāstīt nu jau bijušais Rēzeknes Pašvaldības policijas priekšnieks Aivars Stalidzāns.

"Darbs ir jāmeklē, par ģimenes uzturēšanu ir jādomā, situācija ir tāda, kāda ir," atzīst Stalidzāns. Arī pats bijušais Rēzeknes Pašvaldības policijas priekšnieks kā vienu no variantiem apsver iespēju strādāt Valsts policijā. Tāpat viņš izskata arī ar jurisprudenci saistītus darba piedāvājumus.

No sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un noziedzības apkarošanas viedokļa situācija Rēzeknē līdz ar Pašvaldības policijas likvidāciju, pēc Stalidzāna domām, diez vai uzlabošoties. "Arī Valsts policijai ir tik štata vienību, cik ir. 2009.gadā, kad tika veikta Valsts policijas reorganizācija, Rēzeknes iecirkņa Kārtības policijā štata vienību skaits tika noteikts, ņemot vērā Pašvaldības policijas esamību. Visus šos gadus Valsts policija ir rēķinājusies arī ar Pašvaldības policijas eksistenci un palīdzību," norādīja Stalidzāns.

Rēzeknes pilsētas domes sēdē izskanējušajiem apgalvojumiem par it kā slikto Pašvaldības policijas darbu, kas kļuvuši par iemeslu Pašvaldības policijas likvidācijai, Stalidzāns nepiekrīt un uzskata, ka tie ir izdomāti.

Jau ziņots, ka marta beigās Rēzeknes pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu pieņēmuši lēmumu par Pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju no šī gada 31.maija.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde, tiklīdz būs saņēmusi rakstisku informāciju par pašvaldības policijas likvidāciju Rēzeknē, vērsīsies Iekšlietu ministrijā ar pieprasījumu par papildu astoņu līdz desmit darbavietu izveidi Rēzeknes iecirknī.

Pašvaldības policija Rēzeknē tika izveidota un sabiedrisko kārtību sāka nodrošināt 1993.gadā, kopš 2007.gada tā darbojās kā juridiski patstāvīga persona. Pašvaldības policijas kompetencē bija sabiedriskās kārtības nodrošināšana attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā, žūpības un netiklības apkarošana, pašvaldības saistošo noteikumu izpildes nodrošināšana, kā arī virkne citu pienākumu.

Uz likvidācijas brīdi Rēzeknes Pašvaldības policijā bija nodarbināti 28 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!