Foto: Valsts policija

Otrdien, 2. februārī, Valsts policija (VP) iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros Rēzeknē izņēma narkotiskās vielas un, iespējams, nereģistrētu šaujamieroci, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Policisti sadarbībā ar Valsts robežsardzes Speciālo operāciju dienestu "Sigma" un Muitas pārvaldes kinologu iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros realizēja operatīvo informāciju, kuras rezultātā, Rēzeknes novadā, pie 1974. gadā dzimušas sievietes un 1972. gadā dzimuša vīrieša tika izņemti aptuveni 500 grami izžāvētas, augu izcelsmes vielas, kas visdrīzāk ir marihuāna, kā arī divi nelieli polietilēna iepakojumi ar amfetamīnam līdzīgu vielu.

Personu dzīvesvietā tika konstatēts arī šaujamierocim līdzīgs priekšmets, kurš tika konfiscēts.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās turamajām personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta 1. daļas.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!