Foto: VID
Paslēptas piekabes riteņos, automašīnas rezerves riteņos, kā arī mikroautobusa griestos, Latvijā no Baltkrievijas neveiksmīgi mēģināts ievest kontrabandas cigaretes, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Otrdien VID Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, pārbaudot Latvijā iebraucošā mikroautobusa, kuru vadīja 33 gadus vecs Ukrainas pilsonis, konstatēja, ka transportlīdzekļa griesti ir pārbūvēti un tajos izveidota slēptuve. Tajā atrastas 56 740 "Pall Mall" markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no muitas kontroles vai tās nedeklarējot, uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Savukārt 20.aprīlī Pāternieku muitas kontroles punktā muitnieki kravas automašīnas "Volvo", ko vadīja 48 gadus vecs Latvijas pilsonis, riteņos atrada noslēptas cigaretes. Demontējot piekabes ass riteņus un rezerves riteņus, izņemtas 62 000 "More" un 58 800 "Bayron" markas cigaretes. Šajā gadījumā uzsākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!