Foto: LETA
Otrdien, 7. jūnijā, Rīgas pašvaldības policisti par dāždiem pārkāpumiem aizturējuši vairākus ārzemniekus, no kuriem viens tūristu bariņš Vecrīgā skaļi dziedājis, bet kāds vīrietis no Apvienotajiem Arābu Emirātiem uz ielas nokārtojis savas dabiskās vajadzības.

7. jūnijā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Grēcinieku ielā, kur vairāki ārzemnieki uz ielas skaļi dziedājuši un traucējuši netālu esošās viesnīcas iemītniekiem nakts mieru, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā. Notikuma vietā kāertības sargi sastapuši jautru ārzemnieku kompāniju no Francijas. Pašvaldības policsti ar tūristiem veikuši preventīva rakstura pārrunas.

Dziedātāji atvainojušies par sagādātajām neērtībām un devušies prom.

Dažas stundas vēlāk Centra pārvaldes darbinieki, patrulējot Kaļķu ielā, pamanījuši uz trotuāra sēžam personu, iespējams, reibumā. Pieejot pie personas, kārtības sargi pamanījuši, ka vīrietim ir asiņojoša galvas brūce. Pašvaldības policisti noskaidrojuši, ka persona ir no Nīderlandes.

Vīrietis atzinies, ka lietojis alkoholiskos dzērienus, pakritis uz bruģa un guvis galvas traumu. Izsaukti Neatliekamās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki, kuri ierodoties notikuma vietā, hospitalizējuši iereibušo vīrieti.

Savukārt Ziemeļu pārvaldes darbinieki, patrulējot Mežaparkā, pamanījuši kādu sievieti, kura guvusi kājas traumu. Noskaidrots, ka sieviete ir no Lielbritānijas. Viņa pastāstījusi, ka mazdēls braucis ar velosipēdu un nav noturējis līdzsvaru, un uzkritis sievietei uz kājas. Uz notikuma vietu izsaukti NMPD darbinieki. Apskatot sievietes brūci, mediķi nolēmuši viņu hospitalizēt. Policijas palīdzība vairs nav bijusi nepieciešama.

Otrdienas vakarpusē Centra pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Kalēju ielā, kur kāds iereibis tūrists nespējis patstāvīgi pārvietoties. Notikuma vietā pašvaldības policisti pamanījuši iereibušo kungu, turoties pie ceļa zīmes staba. Persona neesot spējusi atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem, nedz orientējās telpā.

Kārtības sargi vīrieti aizturējuši un nogādājuši dežūrdaļā, kur noskaidrots, ka vīrietis ir no Lielbritānijas. Ņemot vērā, ka persona pagaidu turēšanas telpā uzvedusies agresīvi, pašvaldības policisti uzlikuši roku dzelžus, kā arī noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Savukārt naktī uz 8. jūniju pie Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbiniekiem patrulēšanas laikā Alfrēda Kalniņa ielā vērsies kāds taksometra vadītājs, kura automašīnai divas personas no Lielbritānijas bija radījušas bojājumus. Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri aizturējuši, iespējamās, vainīgās personas tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

Pēc stundas Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki Brīvības bulvārī pamanījuši kādu vīrieti, kurš publiskā vietā nokārtojis savas dabiskās vajadzības. Veicot pārrunas, noskaidrots, ka vīrietis ir no Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Personai izrakstīta soda kvīts 30 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!