Pagājušajā nedēļā Rīgā aizturēti četri Latvijas pilsoņi, kas aptuveni divus gadus nodarbojās ar bruņotām laupīšanām Lejassaksijas reģionā Vācijā, informēja Valsts policijas preses sekretāre Sintija Kājiņa.
Starptautiskās sadarbības laikā, kas aizsākās 2003.gada rudenī, tika noskaidrots, ka vairākas personas no Latvijas Vācijā nodarbojas ar kredītiestāžu bruņotām aplaupīšanām.

Laupīšanas tika izdarītas pēc līdzīga scenārija. Tērpušies maskās, likumpārkāpēji iegāja bankā un, piedraudot ar šaujamieročiem , lika bankas klientiem nogulties zemē, pēc tam darbiniekiem pieprasīja izsniegt skaidru naudu.

Pēc laupīšanas bēgšana notika jau laikus nozagtā kravas automašīnā. Kā liecina šobrīd policijas rīcībā esošā informācija, minētās personas šādā veidā darbojušās aptuveni divus gadus un nolaupījušas kopsummā vismaz EUR 500 000 ( 340 000 latu), izdarījušas 14 laupīšanas un 8 automašīnu zādzības.

Šobrīd aizturētie vīrieši atrodas apcietinājumā un tuvāko divu mēnešu laikā saskaņā ar Latvijas Kriminālprocesa kodeksu tiks izdoti Vācijai, kur turpināsies izmeklēšana. Jāpiemin, ka šī būs pirmā reize, kad Latvijā tiks veikta ES apcietināšanas ordera izpilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!