Rīgas policija aizturējusi par smagiem noziegumiem meklēšanā izsludināto Konstantīnu Kronpušu.
Policija oktobra sākumā aizturējuši trīs cilvēku noziedzīgu grupējumu, kas laupīšanas nolūkos uzbruka cilvēkiem, kādu vīrieti noslepkavojot, bet kādu sievieti smagi piekaujot. Tomēr vienu personu policijai nebija izdevies notvert, jo tā slēpās, tādēļ 1986.gadā dzimušais Konstantīns Kronpušs izsludināts meklēšanā.

Tā kā policijai bija pamats uzskatīt, ka vīrietis varētu būt bīstams, un iespējams, turpinātu savu noziedzīgo darbību, viņa meklēšanā tika lūgta sabiedrības palīdzība, izplatot viņa fotogrāfiju plašsaziņas līdzekļiem.

Aizvadītajās brīvdienās policija saņēma anonīmu informāciju par vietu, kur tobrīd, iespējams, slēpās meklētais vīrietis. Tika pieņemts lēmums iekļūt kādā no Matīsa ielas dzīvokļiem un aizturēt meklēto personu, ja tā tur atrastos.

Pārmeklējot šo dzīvokli, policija atrada Konstantīnu virtuvē, īpaši ierīkotā slēptuvē. Aizturēšanas laikā Konstantīns izrādīja pretošanos, ar nazi uzbrūkot policijas darbiniekam. Lai izvairītos no dūriena, policists pielietoja tuvcīņas paņēmienus kā rezultātā durtu brūci krūšu rajonā guva pats Konstantīns.

Šobrīd Konstantīns atrodas slimnīcā, viņam veikta operācija un vīrieša veselības stāvoklis ir stabils.

Materiāli nosūtīti Valsts policijas Iekšējās drošības birojam, kas izvērtēs miesas bojājumu gūšanas apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!