Foto: LETA
Rīgas Centrālcietuma kamerā 16.septembrī nomiris kāds apcietinātais un viņa nāves apstākļus skaidros izmeklēšanā, portāls "Delfi" informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS), kurš ilgus gadus pats strādāja IeVP, medijus informēja par kāda aizturēta vīrieša nāvi Rīgas Centrālcietuma kamerā.

Vīrietis bija apcietināts aizdomās par noziegumiem, kas saistīti ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti. Seržants informēja, ka vīrietim nodarīti miesas bojājumi.

IeVP portālam "Delfi" apliecināja, ka 16.septembrī Rīgas Centrālcietuma kamerā tiešām nomirs kāds apcietinātais. Vīrieša nāves apstākļus izmeklē kriminālprocesā, kā arī ierosināta dienesta pārbaude. Nāves iemeslus skaidros nozīmētajā ekspertīzē.

Vīrietis cietumā gaidīja tiesas spriedumu, taču notiesāts vēl nebija.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure uzsver, ka katrs cilvēks ir vērtība, un katra dzīvība ir vērtība. "Nav pieļaujams, ka cilvēks dzīvību zaudē tiesībsargājošās institūcijās. Ja izmeklēšanas gaitā tiks noskaidrota vainīgā persona, tā tiks saukta pie atbildības, bet šobrīd tiek skaidroti notikušā apstākļi, ir ierosināta krimināllieta un dienesta pārbaude. Pārbaudītas tiek vairākas iespējamās versijas un patieso nāves cēloni būs iespējams konstatēt tikai pēc ekspertīzes slēdziena," norāda Spure.

Jau vēstīts, ka pērn cietumos notika vairākas ieslodzīto pašnāvības, par kurām bija sašutusi arī Tieslietu ministrija, kura mudināja IeVP rīkoties, lai tādas lietas maksimāli izslēgtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!