Foto: DELFI
Saistībā ar aizdomām, ka SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) Finanšu pārvaldes augsta ranga darbinieki, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 000 latu, pirmdien Valsts policijas (VP) Ekonomikas policijas darbinieki aizturēja augsta ranga šīs pārvaldes darbinieku, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma preses sekretārs Krists Leiškalns.

Savukārt VP preses pārstāve Sintija Virse portālam "Delfi" pastāstīja, ka šī procesa ietvaros aizdomās par līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā aizturētas divas personas – RNP darbinieks un kāda privātpersona. Savukārt Leiškalns informēja, ka RNP Finanšu dienesta darbinieki, kuru līdzdalība grāmatvedības datu sagrozīšanā nav izslēgta, atstādināti no pienākumu veikšanas.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais, visticamāk, ir RNP Finanšu pārvaldes vadītājs Jānis Kalniņš.

Leiškalns vēsta, ka RNP valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe valdes vārdā piektdien vērsās VP Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamu liela apjoma uzņēmuma līdzekļu zādzību. Uzņēmuma vadībai ir aizdomas, ka RNP Finanšu pārvaldes augsta ranga darbinieki, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 000 latu.

Aizdomas par iespējamu līdzekļu zādzību no uzņēmuma radās, ieviešot jaunu finanšu līdzekļu plūsmas kontroles sistēmu, kā arī pateicoties RNP darbinieku vērībai, vēsta Leiškalns. Konstatējot iespējamo grāmatvedības datu falsifikāciju, kurā iesaistīti augsta līmeņa finanšu darbinieki, tika veikts neformāls finanšu audits. Tā laikā aizdomas par zādzību apstiprinājās. Informāciju par sagrozītajiem grāmatvedības datiem un visiem iespējami iesaistītajiem darbiniekiem Straupe iesniedza VP Ekonomikas policijas darbiniekiem.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) paziņojumā, kurā pateicās RNP valdei un Straupem "par darbu, kas ļāva atklāt vērienīgo mahināciju un arī nodot vainīgos policijas rokās," pavēstīja, ka mahinācijas izdarītas pirms gada. Ušakovs arī norādīja: "Ja nebūtu izveidota vienotā namu pārvalde, tad šādi noziedzīgi nodarījumi joprojām varētu notikt arī tagad."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!