Arī policijas ielā šodien spīd saulīte, tā šodien, atklājot jauno Rīgas rajona policijas pārvaldi, sacīja Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa. Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš svinīgajā pasākumā Rīgas RPP darbiniekiem novēlēja "iespējami mazāk darba un labu strādāšanu jaunajās, ērtajās telpās".
Uz svinīgo pasākumu bija ieradušies visi policijas lielākie vadītāji, kas Rīgas RPP dāvināja dažādas vērtīgas dāvanas un teica skaistus vārdus.

Aplūkojot jaunās telpas, neiztika arī bez kurioziem. Brīdī, kad Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Staris un bijusī tiesībsargājošo institūciju amatpersona Aloizs Vaznis iegāja aplūkot aizturēšanas telpu, policijas ģenerālis Aloizs Blonskis nedaudz pievēra durvis, un tās aizcirtās. Sākās visai liela kņada, jo momentā nevarēja atrast durvju atslēgas. Staris izmisīgi klauvēja pa slēgtajām durvīm un lūdza viņu atbrīvot.

Piektdien Rīgā, Gaujas ielā 17, tika atklāta Rīgas rajona policijas pārvaldes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Rīgas rajona nodaļas ēka. Jaunās ēkas būvniecībai kopā iztērēti Ls 882 853,53. Iekšlietu ministrija ēkas būvniecībai 1999.gadā piešķīrusi Ls 200 000, 2000.gadā - Ls 321 00, šogad - Ls 250 000.

PMLP no saviem budžeta līdzekļiem jaunās ēkas celtniecībai piešķīrusi Ls 65 000, Valsts policija - Ls 4 755,34, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) - Ls 10 000. Kad šo ēku sāka celt, bija domāts, ka tur "apmetīsies" arī VUGD Rīgas rajona brigāde, tādēļ nauda tika iemaksāta. Tomēr vēlāk Valsts policija ugunsdzēsējiem šo naudu atdeva, un par to tika veikts remonts citām telpām, kur strādā VUGD Rīgas rajona brigāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!