Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) aprīļa beigās Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai ir nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, portāls “Delfi” uzzināja birojā.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guva pierādījumus tam, ka Valsts policijas amatpersona ar viltu, izmantojot cita kolēģa uzticību, ieguva informāciju no dienesta pienākumu pildīšanai paredzētajām informācijas sistēmām un bez likumīga pamata iegūto informāciju nodeva kādai privātpersonai.

Par šīs amatpersonas iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 329. pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu.

Likums par to kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai probācijas uzraudzību, vai sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

IDB šā gada pirmajā ceturksnī sācis 14 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 72 kriminālprocesos.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos prokuratūrai nosūtīti 11 kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 15 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem un šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāti 17 noziedzīgi nodarījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!