Foto: Edgars Grundšteins

Ārkārtējo situāciju Baltkrievijas pierobežā nepieciešams pagarināt, lai būtu iespējams saglabāt esošos instrumentus robežas šķērsotāju atturēšanai, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.

Kā ziņots, pērn augustā Ministru kabinets (MK) atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) rosinājumu un no 11. augusta līdz 10. novembrim izsludināja ārkārtējo situāciju Ludzas, Krāslavas un Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī. Šāds lēmums pieņemts saistībā ar pieaugošo spriedzi uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Oktobra sākumā ārkārtējā situācija tika pagarināta līdz 10. februārim.

Pujāts sacīja, ka robežsardze rosinās ārkārtējo situāciju pagarināt. Ja situācija uzlabosies, tad to varētu pārtraukt pirms termiņa beigām.

Robežsardzes vadītājs sacīja, ka ar lielāku nelegālās migrācijas vilni Latvija sastopas kopš 13. decembra, kad vidēji dienā Latvijā mēģina iekļūt 40 līdz 50 cilvēki. Robežsargi sarunās ar migrantiem esot noskaidrojuši, ka viņi uz Latvijas robežu atvesti no Polijas un Lietuvas robežām

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš pagājušā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!